Christy Ng x Hermo Limited Edition Hermazing Bag In Puce

5:15 PM

Greetings and Assalamualaikum to all.

Christy Ng x Hermo Limited Edition Hermazing Bag In Puce. Every girl deserved a designer handbag! Marked my diary, the first bag that I bought this year, Feb 2019. Untuk seorang Shad, this is the first ever designer bag that I own. I am not lady-like yang suka bawak handbag-and-so-called. I prefer backpack, tapi sejak-sejak dah beli Hermazing Bag ni, rasa macam best pulak. Feeling ayu macam tu. Haha. Sebenarnya, bag apa pun kena pandai gayakan ikut kesesuaian occasion lah. Takan kau nak kilik handbag lawa masa pergi camping, panjat gunung kot! Agak-agak la. Haha.

First Shad tahu tentang Christy Ng, a few years back (around tahun 2014 kot), that time ada seorang kawan Uni tengah survey hells untuk wedding, and Christy Ng was in the list. Yes, Christy Ng start their brand selling shoes. Lepastu terus lah ushar IG, juling mata weh, shoes untuk wedding occasion yang direka lelawa! I bet girls and women know about them. Do you? Lepastu baru diorang keluarkan bag. Pun cantik jugak! 


Hermazing Bag- Christy Ng teams up with leading cosmetic platform, Hermo.my to bring you an exclusive line of dual function cosmetic cum fashion handbags! Memang sangat fashionable. Direka khas untuk girls and women yang selalu bring along the makeup-and-so, bila nak keluar jalan. Unik jugak bentuk bulat macam ni kan. 

From Hermo web:
A must have limited edition Christy Ng x Hermo collaboration collection. The Hermazing bag has dual usage; as a cosmetic bag and a fashion essential. The brushed metal finishing lends a touch of exquisite luxury to this simple yet elegant circle bag. This bag comes with a cute and handy mirror for lipstick application and  inner compartment ideal for your brushes. The Hermazing bag can be used as an elegant top handle tote, cross-body or as a casual sling bag. This circular bag opens wide via zipper pull with side gussets which prevents your belongings from slipping out.
Hermazing Bag Material & Info
Material: PU, high quality durable microfiber and other man made materials
Size: Length: 9" x Height: 8.5" x Width: 3" Inches
Design: Interior - 2 compartments, one zip pocket
Sling bag or clutch
Adjustable and detachable strap 41" length

Untuk Limited Edition Hermazing Bag ni ada 8 gorgeous colors to choose, untuk match outfit of the day uools. Cheery Mustard, Simply Nude, Classic Tan, Chic Puce, Edgy Navy, Lovely Dusty Rose, Sweet Pink and Elegant Mauve. Jujurnya warna Tan, Nude, Dusty Rose tu lawa sangat. Disebabkan warna dia menarik, itu yang dah sold out masa shad nak place order masa CNY awal bulan Feb haritu. Decided to pick Puce. Nasib baik nice jugak warnanya.

From left Mauve, Puce, Pink, NudeDusty Rose, Classic TanMustard and Navy 

My personal opinion, this Hermazing bag memang cantik, kemas, nice circle, warna menarik, stylish and fashionable. Sesuai untuk digayakan ke banyak tempat seperti office, travel, jalan-jalan masuk mall, pergi wayang, semua boleh. Selain cosmetic, Hermazing bag ni jugak mempunyai saiz 9x8x3 inci, yang bagi Shad agak besar untuk sling bag style bentuk bulat yang biasa Shad jumpa, so boleh la letak purse, smartphone, perfume dan lain-lain. Jahitan dia pun sangat kemas, material pun bagus. Lawa sangat bag ni. Serious tak tipu. Rasa macam sayang je nak guna beg ni. A bag that are fashionable to bring everywhere!


On the other side, compartment bag ni agak limited. Not suitable kalau korang jenis tak boleh tengok benda serabut kalau duduk dalam satu ruang sahaja, sebab Hermazing Bag ni hanya ada satu ruangan utama sederhana besar (letak phone dan lain-lain, btw long purse mungkin tak berapa lepas nak masuk) dan dua inner compartment sahaja (sesuai untuk letak cermin, lipstics and small things). Sesuai lah dengan fungsi bag ni, cosmetic + fashion bag .

Other than that, overall Shad suka sebab color dan design luaran lawa sangat beg ni! Match sangat zip warna gold tu. And Hermazing bag also comes with dust proof bag untuk penyimpanan. Price? Sila pi ushar website Hermo @ Christy Ng. Sebab limited edition, maybe warna dah tak banyak yang tinggal. Hihi. Haritu Shad beli masa one day promo dekat Hermo, dapat 20% off so harganya dapat dalam RM150 macam tu kalau tak silap. Normal price kalau tak salah RM189. Ok lah kan, untuk a stylish limited edition bag from a designer. Hihi. Lagipun memang puas hati sangat dengan kualiti beg ni. Worth to buy. Do you own one? Warna apa uolls ada?

More info,

You Might Also Like

0 Comment

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored