Cara Download Private Facebook Video

12:39 PM

Greetings and Assalamualaikum to all

Cara Download Private Facebook Video. Good day everyone. Skipping the hi-hi-long time no see intro. Baru-baru ni a friend of mine ada tanya macam mana nak download private video dekat facebook. Private video ni mungkin jugak sebab admin video dah set the setting (tak dibenarkan download - boleh ke? haha - mungkin boleh sebab Shad pernah try nak download some video dekat facebook tapi after paste link, not found), mostly mungkin video ni dalam closed group. Yang pasti, the video was upload not for public. Tapi jangan risau, hari ni Shad nak tunjuk cara nak download private facebook video ni. 


Okay sebelum tu, kalau nak try and test download public video Facebook, boleh pergi ke website https://en.savefrom.net. Caranya simple macam makan kacang. Just copy link video Facebook yang korang nak dowload, lepastu paste dekat website en.safefrom.net, tunggu video file load, dan boleh terus download. Selalunya, boleh pilih kualiti video yang nak download tu. Selain video dari facebook.com, en.savefrom.net jugak support resources dari sendspace.com, youtube.com, dailymotion.com, vimeo.com, yandex.video, livejournal.com, odnoklassniki.ru, soundcloud.com, 1tv.ru, twitter.com, instagram.com, hotstar.com, openloadmovies.net, streamago.com, tiktok.com, tune.pk, viu.com dan banyak lagi. 

Okay, kalau video tu public, memang link akan appear dan boleh terus download dekat en.savefrom.net tadi. Make sure jugak korang paste link yang betul ya. Tutorial nak ambil/copy link video yang betul semua ada dekat website en.savefrom.net tu, sila terjah. Sekarang ni, link video memang confirm dah copy betul, tapi lepas paste, it said, link not found something like that lah. Kemungkinan video tu private. So, macam mana nak download private Facebook video tu? Korang boleh pergi ke website http://getfbstuff.com. Caranya pun tak sesukar mana.


Boleh follow step by step macam dalam gambar dekat atas ni. Shad dah try, memang menjadi, private Facebook video boleh download here. Kat bawah ni, Shad tunjuk sikit cara-caranya berdasarkan instruction dari website http://getfbstuff.com. 


1. LINK FACEBOOK VIDEO. Klik kanan facebook video, kemudian tekan open in new tab. Ataupun, boleh copy link video dan paste dekat new tab. Macam dalam gambar Shad tunjuk di bawah ni, facebook video dari Page 5-Minutes Craft. 


2. TUKAR LINK www KE m. Dekat new tab tadi, link asal yang kita paste ialah https://www.facebook.com/5min.crafts/videos/2257988814422524/. Sebelum hit enter, korang tukar www tu kepada m. Link akan jadi https://m.facebook.com/5min.crafts/videos/2257988814422524/ lepas tu baru tekan enter. Akan dapat view macam dalam kat bawah ni. Video besar alam, penuh tab. Haha. m tu shad assume for mobile? Betul tak?


3. VIEW, COPY & PASTE PAGE SOURCE. Ok next step, dekat tab yang tadi, korang terus tekan Ctrl+U dekat keyboard untuk view page source. Nanti akan appear lah segala coding-coding yang serabut tu macam gambar kat atas ni. Jangan risau, tak payah pening pun. Dah sampai dekat page source tu, korang terus copy semua coding page source tu dan paste dekat website http://getfbstuff.com. Banyaknya nak copy kan, tak susah pun sebab ada shortform cara mudah instead of nak highligt semua, pastu nak klik klik kanan. Cranya, tekan serentak Ctrl+A untuk select all coding tadi, kemudia tekan serentak Ctrl+C untuk copy. 


4. DOWNLOAD VIDEO. Dah siap copy semua coding, pergi ke website http://getfbstuff.com. Tekan Ctrl+V untuk paste coding tadi. Lepastu klik Download dan pilih kualiti video yang korang nak download tu. HD Video untuk great video kualiti, SD Video untuk kualiti sederhana. Okay, dah siap download private video Facebook. Mudah saja.. Semoga info ini membantu. Selamat mencuba. Thanks for reading. 

You Might Also Like

8 Comment

  1. It's quite complicated to download the video. Thanks for the detailed steps

    ReplyDelete
  2. Jarang download video tapi kadang tu mmg tercari juga macam mana nak dwlod dari fb

    ReplyDelete
  3. Web savefrom.net tuh biasa guna kalau nak download video fb. Tapi belum try yang download private video. Nanti boleh try step shad ajar ni

    ReplyDelete
  4. selalu download apps.. tp ini ok la klu melalui pc

    ReplyDelete
  5. Ohh xpenah try lagi melalui pc.. Hehe.. Nanti boleh la try... Sbb wawa biasa guna software atau apps je..

    ReplyDelete
  6. Nice sharing shad.. bebila boleh cuba cara shad ajar ni..

    ReplyDelete
  7. Thanks for the step by step info, will check it out.

    ReplyDelete
  8. this type of post is so good .please visit my website for best coupons.
    coupon code

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored