Andrea Peanut Brown Tote Bag by Gugu Closet

12:36 PM

Andrea Peanut Brown Tote Bag by Gugu Closet. Good day everyone. It had been sooo long since my last post right. Super duper busy with office job, bla bla bla. Too long to talk about. Haha. I know. Semua orang pun busy. And I respect those with daily routine yang super duper busy but still manage to keep updating their blog. I really wish I could spent more time writing here, my favorite place that I share my thought (walaupun tak dak orang baca pun) Haha. Ok enough with the hi-hi-lama-tak-jumpa-intro.


So baru-baru ni, lepas dah terjebak dengan Christy Ng x Hemazing Bag bulan Februari lepas, Shad beli another bag. Kali ni bag dari Gugu Closet, Andrea Peanut Brown. Ini kalau rajin scroll Instagram, search pulak bag memang confirm jumpa jenama Gugu Closet ni lalu Igfeeds. This one Shad beli buat pergi office hari-hari. Bawak pergi jalan-jalan pun sesuai. 

ANDREA Peanut Brown by Gugu Closet

LARGE SPACE
Disebabkan Shad beli new bag dengan tujuan untuk bawak pergi office, jenis tote bag memang sesuai sangat sebab memang confirm2 jenis ni mostly large space. Ruang yang spacious, memang suitable sangat nak sumbat segala macam benda, payung lipat, bag makeup, water bottle, pen and note book dan  lain-lain. Size tote bag ni 32 cm (width) x 35 cm (height). Shad memang prefer bag yang tinggi lebih dari lebar. Bah nampak kurus gitu. Dan lagi satu why tote bag? Sebab Shad suka galas tepi, beg boleh kepit gitu.

*Tote bag: Medium to large bag has double handles, an open top and open key compartment. It’s generally marketed as a reusable shopping bag and can carry anything too big for common handbags.



NICE QUALITY & DESIGN 
Untuk design ANDREA Peanut Brown ni memang Shad suka, sebab very simple, minimal design sedap mata memandang. Warna pun okay, lembut. ANDREA kali ni ada dua warna sahaja yang Gugu Closet release, Peanut Brown (the one that I bought) dan lagi satu warna Maple Brown (yang ni koko dia terang sikit, macam nak merah sikit, pun cantik jugak). Good quality material PU leather, dari jauh pun boleh differentiate kualiti material jenis helok. Hihi. Jenis tak mengelupas kulit. Material tebal tapi tak berat. So very nice.

TAHAN LASAK
Dah dekat sebulan lebih Shad guna bag ni, 6 hari setiap minggu bawak pergi office (with all those payung, botol air, note book semua tu sumbat masuk), Shad boleh cakap yang ANDREA Tote Bag ni memang tahan lasak. Carry things almost 2 kg everyday, and tali dia steady je lagi, bag pun masih steady elok. Satu lagi yang Shad suka, bag ni tak payah risau kalau basah terkena air, tempias hujan ka apa. Boleh terus lap je. Material PU leather, sahlah tak serap air. Haha.

Jujurnya masa mula-mula tu macam hesitate jugak nak beli tote bag ni. RM139 (inc pos) for a Tote bag yang mostly tak ada bahagian-bahagian di dalamnya macam handbag yang selalu kita bawak tu? Macam fikir banyak kali la jugak. Haha. Lepastu bila fikir balik, ok je kot beli, sebab memang nak carry banyak benda. Decided to buy sebab 2-in1 dapat free sling bag. Siap dapat free gif keychain Gugu dan dust proof bag untuk penyimpanan. Lepas dah guna sebulan lebih, memang worth it lah beli mahal sikit. A nice tote bag yang kena dengan my taste and need!


Free Sling Bag Andrea Peanut Brown
Sling Bag (free gift) ni dapat sama warna dengan tote bag, peanut brown. Saiz yang nice to carry, 25cm x 25cm. Same material with tote bag, PU leather. This one, I give it to my sis, sebab design sling bag ni was too simple, tak berapa berkenan sangat. I'm sorry. Sling bag ni ada satu zip luar sahaja dan bahagian dalam sling bag without any compartment. Apa-apa pun, bagi yang suka design plain ok je nak carry. Nak keluar sekejap pergi pasaraya beli barang, malas nak pegang wallet, boleh galas silang sling bag ni, letak wallet, smartphone dengan kunci kereta/motor. Simple siap.


ANDREA Peanut Brown Tote Bag
Brand: GuguCloset
PRICE: RM139  (2-in-1 Tote Bag + Sling Bag (free gift))
Where to Buy: Website (http://gugucloset.my/) @ DM IG/ PM Whatsapp

Website: http://gugucloset.my
Instagram: www.instagram.com/gugucloset 
Facebook: www.facebook.com/gugu.closet/

You Might Also Like

1 Comment

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored