SEGMEN : DIRIKU ISTIMEWA

10:13 PM


***********************************************************
Bismillah
SEGMEN : DIRIKU ISTIMEWA





Assalamualaikum.. Hari ni Shad terasa macam nak join satu segmen ni. Klik banner atau sini untuk join. Selesai menaip tajuk entry di atas, out of the blue, jejari yang sedang menekan huruf-huruf di keyboard ini terhenti. Berfikir sejenak. 

"Aku ni ada keistimewaan kah? Apa yang special sangat. Nak kata aku cantik, memang harapan lah, dah sah-sah lah tak de tempat kalau aku masuk miss world. Nak kata aku ni baik, rasa-rasanya aku macam pernah ja buat jenayah masa zaman-zaman remaja-tak cukup-umur dulu-dulu. Nak kata aku cerdik, result exam aku paling tinggi pernah aku dapat pun 3.5 aja. Orang-orang cerdik mesti dapat dean list kan. Aku ni?. Apa yang ada? Macam tak da apa aja."

Lepas Shad bermonolog dalam hati tadi, tiba-tiba muncul pulak status ni, dekat facebook,



Speecless.Cepat-cepat Shad Istighfar. Allah dah ciptakan kita sebagai seorang manusia yang sempurna. Alhamdulillah. Bersyukur. Allah bagi akal lagi untuk  kita supaya berusaha menjadi cerdik. Allah beri umur yang panjang dekat kita sebab Allah suruh kita jadi baik sebab Allah nak bagi ganjaran untuk kita masuk syurga. Kan. Alhamdulillah. 

**********************************************************

Segmen diriku Istimewa. Shad tak tahu apa yang istimewa. Tapi yang pelik ada kot dekat diri Shad ni, (sekadar ingin berkongsi, bukan riak).

Pertama, Shad boleh dan mampu jika sehari-semalam-tambah-lagi semalam TAK tidur (TAK minum kopi/nescafe atau adik beradik dia ok). Hebat tak? Bukan imsomnia ye. Ada berapa sebab ja kalau nak tengok shad mata-bulat-terkebil-kebil ni. Satu, sebab buat assigment. Yelah, dah esoknya due date kan, sempat lagi nak tidur? TAK lah jawabnya. Padan muka diri sendiri jugak, buat kerja last minute. Yang tak tahannya, kerja last minute tu lah yang dapat full marks. Sangat2 pelik. Dua, sebab shad layan novel. Novel yang shad rasakan sangat awesome di hati dan pendapat shad je. Terleka sangat sampai tak sedar siang dah bertukar malam. Tiga, sebab shad leka sangat layan cerita korea ataupun running man. Daebak! Memang sehari semalam lah kalau nak habiskan jugak tengok cerita korea ni. Maaf ya, kalau ada kat sini yang anti-Korea. Dan shad nasihatkan, jangan tiru aksi berbahaya tak tidur sehari-semalam shad ni. Nanti jatuh sakit pulak. 



Video : Menjadi Diriku, Atas segala Kekurangan


Kedua, Shad akan pandai mengeja, membaca, menulis dan mentransaksi Tulisan Braille. Kenapa Shad cakap Shad akan? Sebab Shad baru je belajar subjek Aplikasi Braille semester ni. Dan kenapa Shad cakap shad akan pandai segala bagai? Sebab Shad yakin yang shad akan pandai. Masuk aja kuliah pertama minggu lepas, Hati shad dah berbisik, "You will succeed" dan "Allah beri akal untuk shad usaha jadi cerdik". Sebab shad minat dan hati shad memang dah terpaut dengan subjek ni sampai keluar entry luahan hati Aplikasi Braille ni. Jom review sini. May Allah bless. 


Ketiga, Shad akan pandai bercakap bahasa Korea. Tengok, akan lagi kan. Dah minat cerita korea, tengok show korea(Running Man), layan K-Pop, ada buku belajar bahasa korea, ada cd/mp3 belajar bahasa korea dan InsyaAllah akan fly ke Korea bulan Ogos nanti. Shad teringin sangat nak boleh bertutur bahasa Korea ni, sampai termimpi-mipmi jadi juru bahasa. Angan-angan membina impian. Impian mencipta kejayaan. Kejayaan membawa Kebahagiaan. Amin, May Allah bless.



Keempat, Shad rasa shad special sebab mampu mencipta ke'istimewa'an shad yang ke-dua dan ke-tiga seperti di atas. Rasanya orang akan cakap and reveil keistimewaan  diorang bila ia betul-betul dah terjadi dan berlaku dah tercapai. Tapi shad mencipta keistimewaan. So, this is my special. End of story.

********************************************************
Setiap yang diciptakan Allah itu ada kekurangan dan kelebihannya. 
Jangan pernah kita merasa putus asa pada Tuhan. Dan jangan pernah kita mempersalahkan takdir, kerana, disebalik semua kejadian ini, ada hikmah terselindung di sebaliknya. Bersyukurlah. Said ALHAMDULILLAH, thank you Allah. Thank You Allah.

*********************************************************

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :
Done follow blog Fik |  Syirah | haffiz.
Done like Fik | Syirah | Haffiz.
Done follow twitter Syirah
Done Add Fb Fik & Syirah.

HADIAH MENARIK MENANTI ANDA :
2 x Shawl (sponsor by SYIRAH)

2 x ION Watch (sponsor by HAFFIZ)
3 x Novel (sponsor by Fik)
1 set sudu
Tuala
Kerongsang 
dan mungkin ada lagi yg lain sebab Fik tengah cari sponsor.

TARIKH PENYERTAAN :
Mula 24 FEB dan akan Tamat pada 7 MAC (pukul 11.59 p.m)

P/S : Pemenang akan dipilih berdasarkan penulisan yg menarik dan keistimewaan diri.


So, kawan2 yang lain, apa tunggu lagi. Jom join ramai-ramai.
Shad dah melangkah daulat hari ni, mengarang entry pasal keistimewaan 

diri sendiri. Tak pernah buat. Serius. Love u mak dan ayah, sebab
mak+ayah=saya yang special ni

You Might Also Like

12 Comment

  1. dari segmen y sama dtg nak follow.. http://ninamaslizza.blogspot.ru/2013/02/segmen-diriku-istimewa.html meh singgh sama

    ReplyDelete
  2. selamat bersegmen, good luck ^^

    ReplyDelete
  3. so sweet.. byk idea nak tulis.. best..kita kawan no 419. Jd kawan akak pulak k.. happy dpt jumpa kat sini. Adik memamg teror la. Jom kita buat segmen cari follower macam ni. Akak jadi sponsor. cane? setakat top up takda hal.. hahaha. jemput http://isabellaidura.blogspot.com.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. cerita akak pun sweet lah.. kita dah follow akak jugak.. hurm... insyaAllah kak, nak kena fikir segmen best2 sikit, kalau segmen blogwalking dah ramai yg buat, kita buat kelainan nak?. hehe..

      Delete
  4. THANKS sbb join contest ni... Fik telah lanjutkan contest sampai 10 mac.. result akan keluar pada 13 MAC..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2.. thanks kepada cikgu fik jugak.. anjurkan.. :)

      Delete
  5. waaa..hebat akak ni..=) dr segmen sama..jemput singgah..done follow..=)

    http://bakaljenazah94.blogspot.com/2013/03/segmen-diriku-istimewa.html

    ReplyDelete
  6. @Noryussyairah Yussof done follow awak jugak.. timekasih sudi follow sini..

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Heart 1

Travel & Beauty Blog

Sponsored