Ya Saya Jual Sabun | Saya Happy | Random

10:55 PM

Greetings and Assalamualaikum to all.

Ya Saya Jual Sabun | Saya Happy | Random. Nampak rare tak tajuk entry kali ni? Hehe. Selamat masuk bulan Oktober semua. Semoga dipermudahkan segala urusan teman-teman sekalian. ("So verily, with the hardship, there is a relief. Verily, with the hardship, there is a relief." - Al-Insyirah Verse 5 & 6) Kerana sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan. Keep on walking and walking sehingga sampai ke destinasi yang ingin dituju. Entry malam ni, entry pantas sahaja. Random. Are you a business woman? business man? Founder? Agent or dropshipper? Tak kiralah siapa pun anda, InsyaAllah, rezeki itu ada jika kita usaha. Aminn.

Shad mula berjinak-jinak menjadi online seller ni sejak dari awal tahun lagi. Masih baru dalam dunia seorang seller ni. Alhamdulillah, walaupun secara sampingan dan kecil-kecilan sahaja, I'm grateful and happy sebab dapat share benda bagus dan best dengan semua. Malam ni, nak share produk yang Shad jual dan memang Shad guna ni sahaja kat rumah. Tak cari yang lain dah. Produk kecantikan ini merupakan produk muslim, dibawah WR Empire Resources dan semuanya merupakan 100% natural ingredients, tanpa bahan kimia dan Halal, tiada ragu-ragu lagi.

tcs cco ssbb pph

Sekarang ni ada empat produk dari WR Empire Resources, pengasasnya ialah Kak Wann, anak jati Jitra. Chek bangga jadi orang Jitra, hehe, tetiba. Bangga dengan produk kita. Semangat keMalaysiaan sekejap, hehe. Produk pertamanya adalah Tomato Clear Skin (TCS), kedua Corrector Cream Oil (CCO), produk ketiga ialah Scar Solution Body Bar (SSBB) dan yang terbaru Papaya Perfect Hair (PPH). Lengkap dari hujung rambut sampai ke hujung kaki. Produk-produk ini bakal menembusi pasaran antarabangsa tidak lama lagi. Tahniah Kak Wann. Bagi yang dah familiar dan pernah menggunakan produk ini, mesti senyum ja bila baca entry ni kan. Best sangat produk WR ni. Yang belum cuba, kena cuba, tidak ka, rugiii.. 

tomato clear skin tcs
Awat putih color dia ni? dulu bukan ka merah pink..
 > TCS inovasi terbaru..tiada campuran pewarna.. betul betul bebas warna tiruan.. 
bau dan formulation still sama..warna ja takda.

Tomato Clear Skin (TCS)
|Cleanser | Mask | Scrub |
Sabun muka istimewa dengan Ektraks Tomato dan air mawar yang diperkaya dengan Vitamin A, C, E, Anti Oksidan serta AHA.

FUNGSI
Vitamin A, C - menghapuskan jerawat, mengimbangi lebihan minyak, mengecilkan pori terbuka.
Vitamin E - memberi lembapan pada kulit.menghapuskan kulit kusam.menambah nutrien disamping melembut dan menghaluskan kulit.
Anti Oksidan - mengekalkan keanjalan kulit dan mngurangkan kedutan.bebas dari radiasi uv.kulit lebih muda dan segar.agen penyejuk dan merawat sunburn serta kulit alergik/sensitif
AHA - mencerah kulit secara semulajadi.menanggal sel kulit mati dan scrub semulajadi tanpa menipiskan lapisan kulit.

CARA PENGGUNAAN
bertindak sebagai pencuci, masker dan scrub 
langkah 1 (pencuci) : buihkan sabun dan urut seluruh wajah.bilas.
langkah 2 (masker) : sekali lagi buihkan sabun dan ratakan di wajah. biar seketika.
langkah 3 (scrub): sebelum bilas urut secara bulatan bagi menaggalkan sel kulit mati.
amalkan 2kali sehari untuk kesan lebih efektif.bole diguna bersama CCO 

Harga : RM40 (exc postage)
More info and testimoni : KLIK SINI

tcs dan cco
corrector cream oil cco

Corrector Cream Oil (CCO)
Corector Cream Oil (cco) dirumus khas menggunakan teknologi canggih agar nutrient dalam setiap bahan mentah tidak terjejas dan dapat memberi kesan optimum. Ektrak koko berkualiti tinggi diadun dengan Minyak badam gred tinggi bersama bahan lain seterusnya menghasilkan CCO ini.

Kegunaan dan Keistimewaan CCO :
Pendapat Shad sendiri, CCO ini sangat istimewa kerana ianya cream 3 dalam 1. Boleh apply dekat bahagian mata, bibir dan wajah. CCO juga menjadi lebih istimewa kerana bahan-bahan yang digunakan adalah bahan semulajadi 100% dan ianya Halal, Suci dan Selamat. Antara kegunaannya termasuklah ;

Eye / Lips / Face
1. Eye
    - bagi mengurangkan eyebag
    - kulit kering disekitar mata
    - kedutan peringkat awal
    - melembab
    - kulit kusam kesan penuaan

2. Lips
    - dijadikan lipgloss tanpa warna
    - sesuai untuk bibir sensitif
    - dijadikan sebagai base sebelum apply lipstick
    - penggunaan jangka panjang bole cerahkan bibir gelap kesan penggunaan lipstick yang
      mempunyai bahan kimia
    - bole merawat bibir yang kering dan mengelupas. Sel kulit mati akan tertanggal sendiri
    - melembabkan kulit sekitar bibir dan dagu
    - bibir kembali tegang

3. Face
    - jeragat
    - kecutkan jerawat
    - pudarkan parut
    - kecilkan pori2
    - bole digunakan seluruh muka terutamanya tepi hidung
    - warna gelap di tepi hidung akan cerah n moist
    - tanggalkan sel kulit mati dengan sendiri
    - sesuai untuk parut baru n memperbaiki struktur kulit

Cara Penggunaan CCO:
1. Hanya apply sedikit sahaja CCO di tempat bermasalah.tak perlu banyak.bazir.hehe.
2. Disarankan/ Prefer apply sebelum tido kerana kulit bole bernafas n rehat sepenuhnya.
3. Selain eye, lips,face..CCO juga sesuai untuk rekahan ibu mengandung..gelap di siku..
    lutut.. leher.. buku lali.. kutikal kuku.. dan lain2

*Selamat, Suci dan Halal dibawa sembahyang.

Harga : RM40 exclude postage.
More info and testimoni : KLIK SINI

scar solution body bar ssbb

Scar Solution Body Bar (SSBB)
Kombinasi 2 jenis sabun yang dirumus khas dengan ekstraks biji kopi dan vitamin E memberi kesan seawal 7hari. Kulit lebih cerah dan lembut halus licin.

❤ Coffee Soap ( sabun hitam)
- diperbuat dari ektraks kopi berkualiti tinggi
- kaya dengan anti oksidan ( anti ageing).
- meningkatkan keanjalan kulit.
- mencerahkan kulit dan lebih bersinar
- menghilangkan strechmarks baru dan lama
- pudarkan parut pada badan
- menghilangkan selulite dengan berkesan
- tanggal daki dan sel kulit mati
- dapat sekatakan warna kulit akibat sinaran uv/ sunburn
- menghaluskan tekstur kulit
- kecutkan jerawat pada badan
- biji biji kopi dalam sabun bertindak sebagai scrub badan tanpa mencalarkan kulit
- boleh mencerahkan dan memutihkan kulit
- hilangkan gatal gatal kulit

Cara Guna: 
- guna setiap malam / mandi petang
- sabun seperti biasa
- biarkan buih di badan selama 5minit untuk kesan lebih optimum
- gosok dalam bentuk bulatan untuk tanggalkan sel kulit mati
- kulit akan tegang, bersinar dan halus serta merta

**********************************************

❤Moist Vit E Soap ( sabun putih)
- organik soap / vege oil
- kaya dengan vitamin E
- bertindak seperti losyen
- memutihkan kulit secara semulajadi
- kulit cerah bersinar
- menghaluskan tekstur kulit
- mengekalkan kelembapan kulit sepanjang hari
- kulit menjadi lembut dan anjal kekal remaja
- kulit sihat berseri
- pudarkan parut
- hapus kulit kusam
- wangi

Cara Guna:
- guna setiap hari ( pada waktu siang)
- gosok seperti biasa
- kulit lebih lembut n lembab dengan penggunaan yang konsisten

***********************************************
* produk halal n suci
* tanpa bahan kimia
* keluaran Homeolab
**********************************************
Harga 1set ( Lotion Bar + Coffee Bar)
RM40 exclude postage.
More testimoni KLIK SINI

papaya perfect hair pph

Papaya Perfect Hair (PPH)
Shampoo & Conditioner 2in1
Formula 2in1 syampu dan perapi paling sempurna untuk rambut dan kulit kepala sihat bebas kimia. Kombinasi ekstrak buah betik, ektraks bunga raya dan lavendar oil dipilih bagi memberi kesan yang optimum dalam penjagaan rambut. Tiada campuran pewarna tiruan. 

Papaya Extract 
- Nutrien yang terkandung dalam papaya extract dapat membantu mengurangkan keguguran rambut dan sekaligus dapat mempercepatkan pertumbuhan rambut baru yang lebih kuat dan sihat
- Mengawal lebihan minyak pada kulit kepala yang boleh menyebabkan kelumumur yang serius.
- Kaya dengan pelbagai minerals, vitamin dan enzim yang membantu menanggalkan kotoran / sebum minyak berlebihan/ kimia pada rambut dengan selamat tanpa mengeringkan kulit kepala.
- Rambut lebih mudah diurus, tidak kusut, lebih bermaya, tidak mudah putus, lembut dan bersinar.

Hibiscus Extract
- Terkenal sejak turun temurun dalam industri penjagaan rambut.
- Boleh menghitamkan rambut dan mengawal uban / rambut putih 
- Mengatasi masalah rambut gugur dan nipis
- Menjadikan akar rambut lebih sihat dan kuat
- Menghapuskan kelumumur dan kulit kepala lebih bersih bebas bernafas
- Mengandungi bahan penyejuk semulajadi yang dapat menyegarkan kulit kepala 
- Mengelakkan hujung rambut bercabang dan rambut kering serta rosak
- Melindungi rambut dari sinaran uv serta pencemaran udara 
- Sesuai untuk kulit sensitif dan berpeluh
- Menjadikan rambut lebih lebat dan tebal tidak mudah putus

Lavendar Oil
- Memperbaiki peredaran darah kepala dan mempercepatkan pertumbuhan anak rambut
- Merupakan aromatherapy semulajadi yang dapat menghilangkan stress ( stress adalah punca utama rambut gugur) 
- Melegakan gatal kulit kepala 
- Merupakan antiseptik semulajadi yang sangat membantu membasmi kuman/ kutu dan fungus yang berapa diatas kepala
- Lavendar oil juga boleh mempercepatkan luka pada kulit kepala kering / jerawat kecut tanpa meninggalkan parut
- Selain bau wangi yang sangat menenagkan, lavendar oil juga bagus untuk melembabkan kulit kepala
- Rambut sentiasa segar dan tidak berbau
_______________________________________________
Boleh diguna seisi keluarga
Boleh diguna setiap hari
Tiada kesan jangka panjang
Bebas kimia dan selamat
Tiada Campuran warna tiruan
Sumber bahan mentah Halal
______________________________________________
Cara Guna: 
Langkah > Basahkan rambut, Shampoo seperti biasa, biarkan seketika, bilas bersih.
Kesan seawal 7hari.
_______________________________________________
Harga : RM50.00
More info dan testimoni : Boleh jalan-jalan dekat wall FB Shad

tcs cco ssbb

Senarai Harga tcs, cco, ssbb dan pph

TCS rm40
CCO rm40
SSBB rm40
PPH rm50

Add postage rm7 sm - rm11 ss
------------------------------------------------------------
Combo dua beradik (tak termasuk PPH) - rm85
Combo tcs/cco/ssbb - rm125
Combo empat beradik - rm170

Berminat boleh terus sms/whatsapp Shad > 013-408 9328
Boleh jalan-jalan dekat Wall FB Shad for more info dan testimoni
Shad - https://www.facebook.com/Shadhira91

You Might Also Like

8 Comment

  1. Yup, produk-produk tempatan juga sebernarnya setaraf produk antarabangsa, kita saja yang asyik kurang percaya sebab satu atau dua produk dan pengeluar yang mengamalkan 're-branding'. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis yana, aah, betul tu. setuju sangat2. tinggal kita sahaja yang kena pandai pilih mana yang sesuai dan berbaloi.. :D

      Delete
  2. skarang memang ramai yg cari produk natural..
    smoga bisnes makin berkembang maju =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heehe, betul, naturals... terima kasih CT. aminnn... <3

      Delete
  3. Wow terbaik kak ekin nk jual mcm2 tapi takut... Mcm ner nk buang sifat takut ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. shad jual ini je kak.. mmg forever WR Team.. hehe.. kita jual benda yang kita guna.. kena jugak cuba kak, jangan takut, belum cuba belum tahu kan. :D

      Delete
  4. Sha dah pakai sabun SSBB, best ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, wangi sangat kan sha.. terima kasih shopping dengan shad.. :D

      Delete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Heart 1

Travel & Beauty Blog

Sponsored