Counting to Graduation Day #1 | A week to Go

1:20 AM

Greetings and Assalamualaikum to all.

Dah dua tiga minggu jugak dok counting days. Teruja la jugak nak grad ni.
Tapi lagi teruja nak jumpa kawan2 gelak-ketawa-suka-duka kot. Hehe.


Yeah, studying is hard though. Tak kisah lah dapat dean award ka, 
dapat first class ka kan.
At the end, what we got from that itu yang lagi penting sebab resultnya, 
apa yang boleh kita sumbangkan kepada orang lain dengan ilmu yang kita dapat tu.
 Kaann...

Kira betul lah kan orang kata 'Ilmu tanpa amal tu ibarat pohon tanpa buah'.

Selamat Bergraduasi dan tahniah kepada graduan dan bakal-bakal graduan semua
 tak kita di mana anda berada. Anda kebanggaan keluarga...
And whatever it is, tak kira la kita ni ada sijil apa sekalipun, srp, spm, degree, 
hatta phd sekalipun, kita kena bersyukur kan, dan jangan pernah nak riak sebab,
semua ni pinjaman saja dari Tuhan. Okey, tarbiah sentap kejap.

 "Graduating Isn't Cool, You Know What Is Cool?
Getting A Job.

Naah, this is life kan. Berapa banyak kat luar sana yang berstatus 'unemployed'.
Dulu pakat bersaing nak dapat dean award, nah, sekarang bersaing nak dapat
kerja lak. Nak bayar hutang ptptn lagi kan. Dan so.. so.. The rest is history.


SELAMAT MENDAPAT KERJA YANG BAGUS SHAD

Naaahh, actually, I'm currently unemployed. Hehe. Terasa nak bersenang
lenang lagi di rumah. By next year you should be serious in searching
a job hokey. Erk, apesal by next year, tak next week/month. haha.
Ps : kalau business on9 tu kire ada job ke tak? Hehehe.

Ok, done membebel tengah pagi time org tido nih. I'm sort of insomnia.
Till then, semoga urusan anda semua dipermudahkan. Amin.
Thank you for reading this random thought of mine and tq for stepping by.


You Might Also Like

8 Comment

  1. tahniah nak grade dah yer... goodluck mencari kerja...kalau dah dapat, tahniah lagi skali :D

    ReplyDelete
  2. tahniah..mmg best nak konvo..xsbr nk jpe kwn2. hehe

    ReplyDelete
  3. tahniah. semoga bersabar dalam urusan mencari kerja kelak. hehe. semoga dipermudahkan. ^^

    ReplyDelete
  4. tahniah utk kovokesyen nanti shad. moga shad dpt keje yg bagus.

    ReplyDelete
  5. wooo Shad study kat Usim.. CT ade kawan buat masters situ. dekat aje ngan rumah nenek ni.. kat bangi hihi..

    ReplyDelete
  6. Sllu kalu konvo ni teruja lg jmpe mber2 lame.. heheheh xsbr jmp geng2 mase blaja dulu..

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Heart 1

Travel & Beauty Blog

Sponsored