Counting to Graduation Day#2 | Graduation Day Make-up

5:25 PM

Greetings and Assalamualaikum to all

Counting to Graduation Day#2 | Graduation Day Make-up

Hari-hari duk counting nih. Tak tau lah apa yang duk teruja sangat ni ha.
Padahal bukannya dapat First Class Degree pun. Haha.
Tapi tak kisah lah, dah tertulis itu sahaja rezeki kita kan. Alhamdulillah.

Sekali seumur hidup saja kan, nak ada occasion macam ni dalam hidup. Tapi kalau
yang sambung master, phd tu, akan adalah lagi kali ke-2, ke-3 konvo.
Tak salah kalau kita nak raikan kejayaan dengan usaha kita sendiri tu kan.

Hari ni nak share tutorial for girls out there yang bakal bergraduasi.
I love to watch video from youtube. Kat bawah ni my fav youtuber, Fyna.
Jom kita tengok Fyna make-up dan gayakan tudung for grad day.


From video Fyna kat atas ni :

Dapat shad simpulkan Fyna apply Natural Look and Simple Make-up. Like it.

- Fyna guna warna brown/ soft - warna selamat kat bhgian mata
- jugak warna soft untuk bibir
- fokus kepada shading bhgian tepi hidung and cheek (mmg itu je kan org wt shading)
- shiny kat muka just a little bit dah cukup (atas kening, hidung, and cheek (atas blusher))
utk buatkan muka kita nampak lagi ok, lagi cantik dalam gambar nanti.
- gaya tudung la, it's nice bagi shad and kemas bila nak pakai topi grad nanti.
- paladio rice papper - hat ni daku tak tahu nak beli di mana. tapi macam best je kan.
ala-ala tisu serap peluh tanpa rosakkan make-up


Make-up yang Fyna guna, tak dinyatakan dlm video atau kt pnerangan.
Tapi leh detect la sikit-sikit sebab tau gak sikit2 fyna ni suka brg make-up ape..

Nivea Moisturizing
Foundation from Revlon
Koshize true secret concealer - medium honey - fav fyna
Sophie eyeshadow matte - sunny earth 
Sophie eyebrowliner - secretly brown - fav fyna jugak
Koshize Powder



More info : http://www.fynahere.com/

From Shad

Nivea Soft Moisturizing Cream - awesome
Kalau uolls nak hide dark circle leh guna Garnier Anti-Dark Circles Roll On.
Foundation tu guna je foundation yang korang ada. Mistine BB Cream for me.
And another cosmetic, guna sahaja apa yang korang ada, hokey.
Shad tak penah lagi try barang-barang sophie ni, yang pernah guna dan sedang guna,
best tak produk ni? Hehe. Kalo best, leh try. Shad sekarang pakai Mistine.

You Might Also Like

6 Comment

  1. mesti best tngok video mekap? heheh.

    samalah, scha pun gila mekap jugak. hahaha.

    ReplyDelete
  2. @Scha Nazri best dan teruja tengok befire and after make-up tuu.. hehehe :D
    Shad pun gile make-up gak skrg nih, hehe

    ReplyDelete
  3. mesti excited nak konvo dah kan..congrats Shad

    ReplyDelete
  4. masa sebelum konvo pun pakat google cara makeup simple dengan tutor shawl kononnya. tapi bila hari konvo, mekap ikut citarasa sendiri ja. pakai pun tudung bawal ja. hehe

    ReplyDelete
  5. fuiyoooo nak convo mekap ye. CT tepek bedak and eyeliner aje hehehe

    ReplyDelete
  6. Ooo xminat mekup laaa... xpandai nak bermekup2 nie.. tp suke org pakaikn mekup kt muke.. ase ngntok jee

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informasi

Travel & Beauty Blog

Sponsored