Counting to Graduation Day #3 | A new Baju Kurung and New Shoes

12:56 AM

Greetings and Assalamualaikum to all

Counting to Graduation Day #3 | A new Baju Kurung and New Shoe

New Baju Kurung is from my mom. Seriously shad tak terfikir langsung pasal
nak beli baju baru ni. Eh, perlu ke baju baru untuk convo nih? Pakai je lah baju mana
yang ada kan. Sebab ada jugak 2 pasang baju Shad yang masih dan agak baru lagi.
Tapi kalau tanya dekat guys, diorang lagi tak kesah kan kalau bab-bab beli baru ni.
Pakai mana yang ada sudah. Ye dak? Ke guys lagi fashionable dari girls.

Fakta yang semua tahu, kebanyakan guys akan beli sesuatu yang mahal harganya dengan
kualiti yang tip top sekali dalam 4-5 bulan. Tapi perempuan, akan beli something
setiap sebulan sekali, yang harganya jauh lebih murah dan kadang2 tak kisah sangat kualiti.
Hehe. Tapi bergantung juga pada individu, yang dah sah-sah anak orang kaya,
memang lah dia beli baju kualiti + mahal + branded + selalu beli sebab duit bukan
masalah bagi dia. Hehehe. Kan. Janji Happy kan.

So, inilah baju kurung baru for my convocation. Mak macam tau-tau je 
anak dia yang sorang ni minat kaler biru kan. Diam-diam mak pergi dekat tukang jahit.
Akhirnya siap sudah kainnya jadik baju kurung sepasang. Terima Kasih mak.


Kasut pulak, yang ni beli time keluar dengan yaya itu hari, 
time PROMO Kasut Vern's. Actually, kurang minat kasut sarung/bertutup nih,
sakit kaki and rasa tak selesa sebab tak de pengudaraan yang baik. Hehehe.
Tapi sebab konvo wajib kasut bertutup, beli la jugak kan. Seb bek lawa.


Macam lawa je kaler putih, shad tak penah ada lagi kasut putih sblum nih.
Tapi kasut sekolah dulu-dulu tu putih gak. Masuk sekali ke cane tu. hehe.


Blue-black kasut Bata.

Till then, thank you for stepping by.



You Might Also Like

4 Comment

  1. sukaaanya dia nak convo da. CT dulu buat baju baru jugak nak convo tapi sebenarnya sebab spanjang empat tahun blajar jrang buat baju kurung. dok pakai yg sama dari zaman skolah.

    skali skala mlaram nak convo ^^

    ReplyDelete
  2. congrats. saya konvo dulu pun semua baru. kasut, baju kurung,tudung. ^^

    ReplyDelete
  3. Akk pon xsuke jugak kasut trtutp.. bleh melecet kalau pakai seharian.. kalau sekajp2 nk g knduri tu bleh laa.. selesa pakai sandal je... heeee untungla mak tmpah senyap2 kt tukang jahit... memahmi btl dgn anaknye

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored